pl

Dominik Węsierski

Sommelier, pasjonat świata winiarskiego. Certyfikowany przez Court of Master Sommeliers (Austria) i Wine and Spirit Education Trust (UK), członek Międzynarodowego Stowarzyszenia Sommelierów (ASI) oraz Mistrz Polski Zachodniej Sommelierów 2016. Pierwsze kroki w świecie gastronomii stawiał w Irlandii, gdzie, pod okiem Pierra Toussaint, uczył się zawodu sommeliera w hotelu Hayfield Manor*****. W jego CV znajdziemy również popularną restaurację Harisson’s w londyńskim Balham. Po powrocie do Polski, objął pieczę nad kartą win i serwisem najbardziej prestiżowej szczecińskiej restauracji Hotelu Park ****. Ma na swoim koncie multum prezentacji, kolacji degustacyjnych oraz szkoleń. Posiada dar mówienia o winach w sposób zrozumiały i interesujący, przez co ogrom wiedzy w tej dziedzinie, staje się znacznie bardziej przyswajalny.

Inni partnerzy

Giancarlo Ercolin

Giancarlo hotelarz z zamiłowania do biznesu, który wnosi ponad 40 lat swojego doświadczenia w branży hotelarsko gastronomicznej do “Service Excellence”. Swoją karierę rozpoczął od pomyślnego ukończenia studiów na kierunku hotelarskim w “Szkole Hotelarskiej Pietro d’Abano” we Włoszech, a następnie budował swoją karierę w prywatnych ośrodkach w całej Europie, a także na Karaibach. Jest dumny z […]

Szczegóły

Karol Weber

Inspektor Hotelowy. Hotelarz z powołania i wykształcenia. Magister Zarządzania Zasobami Ludzkimi. Z branżą hotelową związany od ponad 15 lat. Zdobywał wiedzę i doświadczenie na stanowiskach liniowych i kierowniczych w dywizji Pokoi (Recepcja, Służba Pięter, Club Lounge), w międzynarodowych sieciach hotelowych, m.in. Four Seasons i InterContinental. Propagator kultury organizacyjnej opartej na rozwijaniu kapitału ludzkiego, dbałości o najwyższą […]

Szczegóły

Maria Middeldorp

Absolwentka Stosunków Międzynarodowych o profilu turystycznym. Od 13 lat związana z branżą hotelarską. Od wielu lat zajmuje stanowisko Kierownika Działu Służby Pięter. Pracowała w największych sieciach hotelowych w Wielkiej Brytanii, takich jak Marriott International, InterContinental Hotels Group. Do Polski postanowiła wrócić trzy lata temu by uczestniczyć w rozwoju sieci Hilton Worldwide w swoim rodzimym kraju. […]

Szczegóły

Krystian Sakas

Krystian jest absolwentem wrocławskiego technikum hotelarskiego. Swoją wiedzę zgłębiał na studiach licencjackich w  Wyższej szkole teologiczno humanistycznej na kierunku turystyka, którą ukończył z wyróżnieniem. W 2004 roku wyjechał do Grecji, gdzie zbierał swoje pierwsze doświadczenie w gastronomii hotelarskiej, tam natychmiast został doceniony jego talent organizacyjny i gościnność. W 2005 roku dostał propozycje pracy w 5* […]

Szczegóły

Mariusz Woźniak

Związany z gastronomią od 25 lat. Doświadczenie zdobywał pracując na stanowiskach wszystkich szczebli w restauracjach i hotelach w kraju i sztandarowych obiektach w Niemczech. Organizator eventów dla Vipów, między innymi Polskich prezydentów, a także z udziałem wysokich urzędników państwowych, osobistości kultury oraz nauki.  Kierunkowe wykształcenie, oraz doświadczenie w pracy pozwoliło mu rozwinąć naturalne umiejętności przewodzenia, […]

Szczegóły

Marta Otrębska

Pasjonatka luksusowego hotelartswa. Swoje doświadczenie zbierała w Azji, gdzie zarządzała i szkoliła personel w hotelach takich międzynarodowych sieci jak IHG, Starwood Hotels & Resorts oraz Mandarin Oriental Hotel Group. Od siebie i innych wymaga jedynie perfekcji. Umiejętnie słucha, wspiera i motywuje oraz kładzie olbrzymi nacisk na szkolenie personelu. Według niej serwis z najwyższej półki opiera […]

Szczegóły