pl

Theodor Falser

Z zamiłowaniem w gastronomii pracuje od 28 lat. Oznaczony 1 * Michelin w Restauracji Johannesstube  w w Hotelu Engel we Włoskim Trentino. Jego filozofia to “Smakuj Naturę”, co znaczy wszystko w 100% naturalne, lokalne i sezonowe . Na co dzień wykorzystuje odwieczne techniki – solanki, fermentacje, zakopywanie w ziemi, suszenie, po to aby móc przez cały rok oferować swoim Gościom niezapomniane doznania kulinarne. Większość wykorzystywanych produktów hodują z sąsiednim alpejskim społeczeństwem. Różnorodność autorskiej sztuki kulinarnej oraz talent, a także bogactwo i jakość przygotowywanych w różnych technikach produktów jest rozkoszą dla oka oraz podniebienia. Chrupiące, rozpływające się w ustach, słodkie, kwaśne czy też gorzkie, każdy produkt jest zdumiewająco inscenizowany I pobudza wszystkie zmysły. Bogactwo kuchni Theodora Falsera jest przekonywujące, to harmonia mistrza talentu oraz wyjątkowych produktów.

Inni Chefowie do wynajęcia

Olivier Mik

Szef kuchni, kreator branży na rynkach europejskich, motywator, gwiazda telewizyjna. Na codzień rozwija koncepty gastronomiczne, uczestniczy w programach telewizyjnych, prowadzi szkołę gotowania, ulepsza jakość produktów spożywczych dla dużych koncernów i małych rzemieślników, tworzy karty dań oraz z wielkim sercem i zamiłowaniem gotuje. Jak mówi, kuchnia fascynowała go od jego najmłodszych lat. Największe przedsięwzięcia podczas ponad […]

Szczegóły

ANNA STRAŻYŃSKA

Jako szef kuchni przez lata zdobywała doświadczenie wśród gwiazd filmowych, TV i estrady. Artyści pokochali jej kulinarny kunszt i zachęcili do otwarcia restauracji, gdzie regularnie bywają. Anna Strażyńska jako Chef w Tawernie Kapitańskiej w Oławie, w tworzonych przez siebie konceptach menu, wykorzystuje najlepsze produkty pochodzące – w większości – z własnego gospodarstwa (warzywa, zioła, miody, […]

Szczegóły

Krzysztof Matuszkiewicz

Wielki pasjonat kulinariów, zawodowy kucharz, a od niedawna również restaurator. Swoją przygodę z kuchnią rozpoczął 16 lat temu. Podróżując po Ameryce Południowej zgłębiał tajniki właściwego przyrządzania wołowiny. Obróbka tak szlachetnego, czerwonego mięsa stała się jego pasją oraz specjalnością. Współpracował z najlepszymi Szefami Kuchni w Polsce, był również uczestnikiem programu TOP CHEF Polska. Laureat wielu kulinarnych […]

Szczegóły

Mateusz Janas

Suszi Master z zamiłowania od niemalże 10 lat. Przez ten czas zdobywał doświadczenie w wielu wrocławskich japońskich restauracjach. Pracował dla mniejszych brandów takich jak Naka-Naka, czy Mahi-Mahi, które swoich stałych klientów zdobywały w pobliskich społecznościach oraz w bardziej znanych ogólnokrajowych konceptach, jak 77-sushi, bądź Sakana, gdzie pojawiali się ludzie z całej Polski, jak i najodleglejszych […]

Szczegóły