pl

Olivier Mik

Szef kuchni, kreator branży na rynkach europejskich, motywator, gwiazda telewizyjna. Na codzień rozwija koncepty gastronomiczne, uczestniczy w programach telewizyjnych, prowadzi szkołę gotowania, ulepsza jakość produktów spożywczych dla dużych koncernów i małych rzemieślników, tworzy karty dań oraz z wielkim sercem i zamiłowaniem gotuje. Jak mówi, kuchnia fascynowała go od jego najmłodszych lat.

Największe przedsięwzięcia podczas ponad 20 letniego doświadczenia Oliviera Mik:

  • Stworzenie programu telewizyjnego „Der Kantinencheck“
  • Uczestnictwo i prowadzenie w niemieckich programach telewizyjnych
    “Hilfe meine Mama kann nicht kochen”
    “Restaurantretter”
    “Die Kochprofis – Einsatz am Herd”
    “Kampf der Köche”
  • Prowadzenie projektu coachingu dla pracowników radia i telewizji
  • Stworzenie i prowadzenie szkoły gotowania
  • Opracowanie nowych produktów spożywczych dla firm Movie Park, sieci Hoteli Lindner i innych,
  • Projekt „Gourmet” dla sieci spożywczych Edeka oraz dla Targów w Essen,
  • Opracowanie nowoczesnej technologii grilla z ceramiki i kamienia lawowego dla firmy Thüros,
  • Przekazanie know-how i opisanie śródziemnomorskich przepisów do książki ,,Meister kochen mit Leidenschaft -Sie verbinden Kulturen”,
  • Stworzenie projektu „Targi“ przy współpracy z firmami Villeroy&Boch, Zwilling, Karstadt przy szkole gotowania Oliviera Mik’a
  • Organizacja i prowadzenie wielkiego gotowania z drużyną kucharską i zawodnikami drużyny piłkarskiej FC Schalke 04 podczas wydarzenia charytatywnego

Oliver Mik i Service Excellence z wielką chęcią przyczynią się do sukcesu Państwa firmy.

Inni Chefowie do wynajęcia

Theodor Falser

Z zamiłowaniem w gastronomii pracuje od 28 lat. Oznaczony 1 * Michelin w Restauracji Johannesstube  w w Hotelu Engel we Włoskim Trentino. Jego filozofia to “Smakuj Naturę”, co znaczy wszystko w 100% naturalne, lokalne i sezonowe . Na co dzień wykorzystuje odwieczne techniki – solanki, fermentacje, zakopywanie w ziemi, suszenie, po to aby móc przez […]

Szczegóły

ANNA STRAŻYŃSKA

Jako szef kuchni przez lata zdobywała doświadczenie wśród gwiazd filmowych, TV i estrady. Artyści pokochali jej kulinarny kunszt i zachęcili do otwarcia restauracji, gdzie regularnie bywają. Anna Strażyńska jako Chef w Tawernie Kapitańskiej w Oławie, w tworzonych przez siebie konceptach menu, wykorzystuje najlepsze produkty pochodzące – w większości – z własnego gospodarstwa (warzywa, zioła, miody, […]

Szczegóły

Krzysztof Matuszkiewicz

Wielki pasjonat kulinariów, zawodowy kucharz, a od niedawna również restaurator. Swoją przygodę z kuchnią rozpoczął 16 lat temu. Podróżując po Ameryce Południowej zgłębiał tajniki właściwego przyrządzania wołowiny. Obróbka tak szlachetnego, czerwonego mięsa stała się jego pasją oraz specjalnością. Współpracował z najlepszymi Szefami Kuchni w Polsce, był również uczestnikiem programu TOP CHEF Polska. Laureat wielu kulinarnych […]

Szczegóły

Mateusz Janas

Suszi Master z zamiłowania od niemalże 10 lat. Przez ten czas zdobywał doświadczenie w wielu wrocławskich japońskich restauracjach. Pracował dla mniejszych brandów takich jak Naka-Naka, czy Mahi-Mahi, które swoich stałych klientów zdobywały w pobliskich społecznościach oraz w bardziej znanych ogólnokrajowych konceptach, jak 77-sushi, bądź Sakana, gdzie pojawiali się ludzie z całej Polski, jak i najodleglejszych […]

Szczegóły