pl

Mateusz Janas

Suszi Master z zamiłowania od niemalże 10 lat. Przez ten czas zdobywał doświadczenie w wielu wrocławskich japońskich restauracjach. Pracował dla mniejszych brandów takich jak Naka-Naka, czy Mahi-Mahi, które swoich stałych klientów zdobywały w pobliskich społecznościach oraz w bardziej znanych ogólnokrajowych konceptach, jak 77-sushi, bądź Sakana, gdzie pojawiali się ludzie z całej Polski, jak i najodleglejszych zakątków świata.

Jego motto to najwyższa  jakość produktów i wzorcowy standard ich przygotowania, tak by każde danie było powodem do dumy. Takie podejście udało mu się uzyskać poprzez wieloletnią pracę z najlepszymi kucharzami na wrocławskiej scenie suszi.

Oprócz regularnej pracy w kuchni, swoje kwalifikacje podnosił poprzez uczestnictwo w wydarzeniach związanych z tą japońską sztuką gotowania, np; pokazy Nyotaimori.

Z wielką przyjemnością dzieli się swoja wiedzą z ludźmi, którzy cenią sobie profesjonalne podejście do tego pięknego fachu.

Inni Chefowie do wynajęcia

Theodor Falser

Z zamiłowaniem w gastronomii pracuje od 28 lat. Oznaczony 1 * Michelin w Restauracji Johannesstube  w w Hotelu Engel we Włoskim Trentino. Jego filozofia to “Smakuj Naturę”, co znaczy wszystko w 100% naturalne, lokalne i sezonowe . Na co dzień wykorzystuje odwieczne techniki – solanki, fermentacje, zakopywanie w ziemi, suszenie, po to aby móc przez […]

Szczegóły

Olivier Mik

Szef kuchni, kreator branży na rynkach europejskich, motywator, gwiazda telewizyjna. Na codzień rozwija koncepty gastronomiczne, uczestniczy w programach telewizyjnych, prowadzi szkołę gotowania, ulepsza jakość produktów spożywczych dla dużych koncernów i małych rzemieślników, tworzy karty dań oraz z wielkim sercem i zamiłowaniem gotuje. Jak mówi, kuchnia fascynowała go od jego najmłodszych lat. Największe przedsięwzięcia podczas ponad […]

Szczegóły

ANNA STRAŻYŃSKA

Jako szef kuchni przez lata zdobywała doświadczenie wśród gwiazd filmowych, TV i estrady. Artyści pokochali jej kulinarny kunszt i zachęcili do otwarcia restauracji, gdzie regularnie bywają. Anna Strażyńska jako Chef w Tawernie Kapitańskiej w Oławie, w tworzonych przez siebie konceptach menu, wykorzystuje najlepsze produkty pochodzące – w większości – z własnego gospodarstwa (warzywa, zioła, miody, […]

Szczegóły

Krzysztof Matuszkiewicz

Wielki pasjonat kulinariów, zawodowy kucharz, a od niedawna również restaurator. Swoją przygodę z kuchnią rozpoczął 16 lat temu. Podróżując po Ameryce Południowej zgłębiał tajniki właściwego przyrządzania wołowiny. Obróbka tak szlachetnego, czerwonego mięsa stała się jego pasją oraz specjalnością. Współpracował z najlepszymi Szefami Kuchni w Polsce, był również uczestnikiem programu TOP CHEF Polska. Laureat wielu kulinarnych […]

Szczegóły